Connect with us

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Sibiu: Momente de sărbătoare cu membrii filialei

Publicat

pe

Profesioniști contabili, oficiali locali și antreprenori au sărbătorit, la Hotel Select din Sibiu, a XIII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. Evenimentul organizat de CECCAR Filiala Sibiu a reunit peste 110 experți contabili și contabili autorizați membri ai Corpului.

Au participat la manifestări Nicolae Neagu, deputat; Cosmin Stroie, comisar – Inspectoratul de Poliție Județean; Nicolae Florescu, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice; Dorel Aldea, directorul Casei Județene de Pensii; Vasile Spinean, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate; Cosmin Roșu, șeful Departamentului de control al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă; Dorina Ranga, directorul economic al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Oficialitățile locale le-au adresat mesaje de felicitare membrilor filialei, subliniind competența și profesionalismul experților contabili și contabililor autorizați, factor important în dezvoltarea mediului de afaceri local, și buna colaborare cu organismul profesional. Au mai transmis urări de succes în activitate Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului, Francisc Szombatfalvi-Török, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, judecător Liviu Anchidin, președintele Tribunalului Sibiu, și judecător Florica Tanța Piroș, președintele Judecătoriei Sibiu.

Președintele Filialei Sibiu a CECCAR, ec. Milica Bardașu, a luat, de asemenea, cuvântul, transmițând urările cuvenite pentru un astfel de eveniment și Mesajul Consiliului Superior al Corpului adresat profesioniștilor contabili cu ocazia celei de-a XIII-a ediții a Zilei Naționale a Contabilului Român.

A doua parte a evenimentului a inclus Topul local al membrilor CECCAR, fiind acordate diplome și trofee pentru activitatea din anul 2016.

Manifestarea organizată de filială s-a încheiat cu un program artistic, incluzând momente de muzică clasică, oferite de artiști ai Filarmonicii din Sibiu, și scenete interpretate de actori ai Asociației de Teatru Boema.

Continuare
Comentează

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-roboți *

PROFESIA CONTABILĂ

Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XVII-a. Centenarul profesiei contabile

Publicat

pe

La 13 iulie a.c., Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat în țara noastră pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat – organizează cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român.

Anul acesta se împlinește un secol de la momentul la care a fost înființat, prin Decret Regal semnat de Regele Ferdinand I, organismul profesional CECCAR, numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, în legea promovată de Grigore Trancu-Iași – ministrul muncii și ocrotirilor sociale la acea vreme.

Centenarul profesiei contabile reglementate în România va fi marcat prin manifestările ocazionate de Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment desfășurat la nivel național, în toate județele țării și în Municipiul București sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună. Discuțiile vor evoca momente și personalități de seamă din trecutul organismului profesional, al economiei românești.

Rolul esențial al profesiei și al profesioniștilor care o practică în economia națională va fi evidențiat în cadrul evenimentelor care vor reuni reprezentanți ai instituțiilor și autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a recunoaște rezultatele experților contabili și contabililor autorizați obținute în anul anterior, în cadrul Topului național și Topului local al membrilor CECCAR. Sunt apreciate, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați care își desfășoară activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial, în interes public.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

Accountancy Europe: Webinar privind implementarea Formatului Electronic Unic European

Publicat

pe

Formatul Electronic Unic European (ESEF) și experiențele și poveștile de succes de la nivel național legate de implementarea acestuia vor fi în centrul discuțiilor unui webinar organizat de Accountancy Europe, miercuri, 7 iulie 2021, în intervalul orar 17.30-19.00.

Vor participa la evenimentul online reprezentanți ai statelor care utilizează deja noul format, precum și ai statelor care se pregătesc să-l implementeze începând cu 2022.

Experți ai Accountancy Europe vor detalia diverse aspecte legate de adoptarea Formatului Electronic Unic European, un loc central ocupându-l preocupările legate de asigurare. Printre aceștia se numără, conform programului,  Hilde Blomme, CEO adjunct al Accountancy Europe; Alicia Salvador Vega, Senior Manager, Deloitte – Spania; Antoine Robert, partener, Deloitte – Franța; Ronald van Langen, Senior Manager, KPMG – Țările de Jos; Holger Obst, Senior Manager, EY – Germania; Thomas Kuester, partener, PwC – Germania.

Pentru a participa la webinar este necesară înregistrarea prealabilă, pe pagina dedicată evenimentului de pe site-ul Accountancy Europe.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

Webinar: Construirea unui ecosistem eficace de combatere a spălării banilor

Publicat

pe

Accountancy Europe organizează joi, 17 iunie, în intervalul orar 15.00-16.30, un webinar privind Construirea unui ecosistem eficace de combatere a spălării banilor. Discuțiile vor porni de la noile propuneri ale Comisiei Europene în domeniul combaterii spălării banilor și vor aborda creșterea eficacității eforturilor împotriva infracțiunilor financiare prin intermediul intensificării colaborării la nivel european.

Webinarul are la bază documentul pe aceeași temă publicat de Accountancy Europe, ce a fost tradus în limba română și poate fi consultat de cei interesați pe site-ul CECCAR, secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes.

Pentru a participa la webinarul organizat de Accountancy Europe este necesară înregistrarea prealabilă.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR BUSINESS REVIEW

ceccar.ro

Trending

Din motive tehnice, emisia CECCAR FM poate suferi întreruperi.

 

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!

  • http://5.154.233.5:8000/