PROFESIA CONTABILĂ
CECCAR Dâmbovița: Marți, 26 iunie, întâlnirea semestrială a experților contabili judiciari cu reprezentanții instanțelor de judecată din județ
Marți, 26 iunie a.c., începând cu ora 11.00, sediul Filialei Dâmbovița a CECCAR va găzdui întâlnirea semestrială a experților contabili judiciari cu reprezentanții instanțelor de judecată din județ și alți utilizatori ai lucrărilor de expertiză contabilă.
Alături de membrii Grupului Experților Contabili Judiciari, la acțiunea ce este programată să se desfășoare în sala de cursuri „Theodor Ștefănescu” sunt invitați și alți membri ai filialei pentru care activitatea de expertiză contabilă judiciară prezintă interes.
Totodată, în data de 27 iunie, de la ora 14.00, Filiala CECCAR Dâmbovița organizează o masă rotundă cu tema Fenomenul de prevenire și sancționare a spălării banilor, de la teorie la practică.
PROFESIA CONTABILĂ
Se prelungește termenul-limită pentru depunerea rapoartelor: 7 martie 2021

Vă informăm că sâmbătă, 27 februarie 2021, s-a înregistrat o avarie la rețeaua de distribuție a energiei electrice, care a afectat zona în care se află sediul CECCAR și care a condus la întreruperea bruscă a alimentării cu energie electrică pentru câteva ore. Ca urmare a acestui incident, a fost afectată buna funcționare a platformei de raportare, înregistrându-se ulterior dificultăți în accesarea acesteia. Vă comunicăm că în prezent se lucrează la remedierea problemelor.
În aceste condiții, termenul-limită pentru depunerea rapoartelor de activitate pentru a beneficia de facilitățile financiare pentru plata cotizației se prelungește până la 7 martie 2021.
Pentru a putea beneficia de facilitățile financiare pentru plata cotizației, este necesar să efectuați plata cotizației cel târziu astăzi, 1 martie 2021, prin transfer bancar (în cazuri excepționale și numerar la sediul filialei), și să depuneți raportul de activitate cel târziu la data de 7 martie 2021.
PROFESIA CONTABILĂ
Acord privind raportarea publică pentru fiecare țară în parte

La 25 februarie, în cadrul Consiliului Competitivitate, miniștrii responsabili de comerț, economie, industrie, cercetare și inovare și spațiu ai statelor membre UE au ajuns la un acord asupra propunerii Comisiei Europene privind raportarea publică pentru fiecare țară în parte („country-by-country reporting” – CbCR public), care ar impune companiilor obligația de a face publice anumite date contabile, precum cifra de afaceri sau impozitele plătite.
Următorul pas este ca la 3 martie reprezentanții permanenți ai statelor membre UE (Coreper) să aprobe mandatul de negociere al Consiliului Uniunii Europene pentru a putea demara negocierile cu Parlamentul European privind textul propunerii. Printre negociatorii din cadrul Parlamentului European ar trebui să se afle coraportorii Evelyn Regner (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Austria) și Iban García del Blanco (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Spania).
Statele membre UE au adoptat poziții diferite în cadrul reuniunii amintite. România, Franța, Italia, Belgia, Austria, Polonia, Spania, Finlanda, Grecia, Bulgaria, Danemarca, Țările de Jos și Slovenia și-au exprimat în mod explicit sprijinul față de această propunere.
Ungaria, Irlanda, Republica Cehă, Cipru, Suedia, Luxemburg și Malta nu au susținut propunerea deoarece consideră că forumul adecvat pentru a iniția această propunere nu este Consiliul Competitivitate și că propunerea ar trebui negociată ca text fiscal, atât la nivel unanim, cât și în cadrul Consiliului ECOFIN.
Croația, Estonia și Letonia sunt pregătite să susțină avansarea propunerii, însă nu au arătat un sprijin concret în acest sens. Germania s-a abținut din motive de politică internă. Lituania și Slovacia, care au susținut această propunere în trecut, nu au luat cuvântul în cadrul reuniunii.
PROFESIA CONTABILĂ
IFAC: Viitorul contabilității

Vă aducem în atenție articolul Viitorul contabilității al lui Andrew Hunter, directorul executiv al CPA Australia, publicat de International Federation of Accountants ca parte a seriei de materiale Profesioniști contabili pregătiți pentru viitor.
Articolul analizează schimbările prin care trebuie să treacă profesia contabilă, ținând cont de provocările actuale, pentru a rămâne viabilă pe viitor și poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
-
ÎNREGISTRĂRIacum 4 zile
Economia la bani mărunți – Ediția din 25.02.2021
-
ECONOMIEacum 4 zile
UE intenționează să schimbe modul de impozitare a multinaționalelor
-
PROFESIA CONTABILĂacum 4 zile
Noutăți fiscale europene din buletinul de știri ETAF – 22 februarie 2021
-
PROFESIA CONTABILĂacum o zi
IFAC: Viitorul contabilității
-
ECONOMIEacum 4 zile
În luna martie, persoanele fizice pot investi în titluri de stat TEZAUR și FIDELIS
-
ECONOMIEacum 4 zile
Au fost aprobate schemele de plăți care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022
-
ECONOMIEacum o zi
298 de sesizări de la consumatori români privind serviciile prestate pe piața liberă de energie
-
PROFESIA CONTABILĂacum o zi
Acord privind raportarea publică pentru fiecare țară în parte