Connect with us

ECONOMIE

Comisia Europeană avertizează producătorii auto germani să nu exporte vehicule diesel vechi în Europa de Est

CECCAR FM

Publicat

pe

Comisia Europeană este îngrijorată că producătorii auto din Germania vor încerca să exporte vehiculele diesel vechi retrase de pe piaţa germană în Europa de Est, în cadrul unui program naţional de stimulente, a declarat comisarul pentru Industrie Elzbieta Bienkowska, transmite Reuters, conform News.ro.

Constructorii auto şi guvernul din Germania au ajuns la un acord săptămâna trecută pentru reducerea poluării provocate de vehiculele diesel, după ce organizaţiile ecologiste au obţinut o victorie, în februarie, care permite primăriilor să interzică vehiculele diesel vechi.

Guvernul germen a cerut producătorilor auto să ofere stimulente proprietarilor de maşini, pentru achiziţia la schimb a unor automobile noi, şi modificări tehnice. Nu toţi producătorii de automobile s-au angajat să facă modificări tehnice, care ar costa miliarde de euro.

Majoritatea companiilor auto au arătat că soluţia trebuie să fie încurajarea proprietarilor de maşini să schimbe modele diesel mai vechi cu unele mai puţin poluante, ceea ce ar susţine vânzările, în pofida preţurilor mai mici.

Exportarea vehiculelor diesel vechi ar însemna transferarea problemei calităţii aerului din vest în est. Planul guvernului german de a evita interzicerea circulaţiei vehiculelor poate agrava problema”, a declarat Bienkowska publicaţiei Tagesspiegel.

Ministerul german al Mediului a anunţat că va încerca să depăşească rezistenţa producătorilor auto faţă de adoptarea unor sisteme de filtrare a emisiilor mai costisitoare.

Anul trecut, Bulgaria a importat peste 100.000 de automobile second hand din state UE, peste o treime fiind vehicule diesel poluante, potrivit organizaţiei ecologiste Transporturi şi Mediu.

”Ar trebui să se stabilească clar ce se întâmplă cu vehiculele uzate, cu tehnologie slabă”, a spus Bienkowska, adăugând că aceasta este o problemă europeană, nu una naţională.

Cancelarul Angela Merkel a apărat duminică acest compromis, afirmând că este esenţial să se prevină interzicerea circulaţiei unor vehicule în oraşele germane, care ar afecta sute de mii de proprietari de vehicule diesel care fac naveta pentru a munci.

Merkel a mai spus că producătorii auto au minţit şi au trişat prin vânzarea de automobile care poluează mai mult decât permit normele industriei auto.

Miniştrii Mediului din UE vor discuta obiective ambiţioase de reducere a emisiilor auto la o întâlnire care va avea loc marţi.

Parlamentarii UE au aprobat luna trecută obiectivul de reducere a emisiilor flotelor de automobile şi vehicule van cu 45% până în 2030, o ţintă ambiţioasă care nu este populară în rândul guvernelor naţionale.

Continuare
Comentează

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIE

Serviciile de evidență a persoanelor, program prelungit înaintea alegerilor

Serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor 1-6 vor avea un program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora, anunță PMB.

CECCAR FM

Publicat

pe

În zilele de sâmbătă şi duminică (5-6 decembrie), programul de lucru al serviciilor publice locale comunitare de evidenţă a persoanelor aferente celor 6 sectoare va fi următorul:

• Între orele 08.00-16.00 – în data de 05.12.2020 (sâmbătă)

• Între orele 07.00-21.00 – în data de 06.12.2020 (duminică).

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei.

În situația în care nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovada adresei de domiciliu etc.), în conformitate cu prevederile art. 20 din actul normativ sus-menționat, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune 3 fotografii ¾ cm şi contravaloarea actului de identitate (1 leu), achitată în acelaşi mod ca în cazul cărților de identitate, potrivit Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Oficiile poștale vor fi închise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Compania Naţională Poşta Română informează că în zilele de luni, 30 noiembrie, şi marţi, 1 decembrie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.

CECCAR FM

Publicat

pe

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei – şi de 1 decembrie – Ziua Naţională a României – sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, precizează instituția.

Sâmbătă, 28 noiembrie, toate subunităţile poştale vor avea program normal de lucru aferent zilei de sâmbătă.

Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în zilele de 27 şi 28 noiembrie 2020 să înregistreze timpi mai mari de circulaţie, transmite Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan

În ședința Guvernului din 23 noiembrie 2020 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, anunță Ministerul Agriculturii.

CECCAR FM

Publicat

pe

La nivel național, în perioada 1 ianuarie – 13 octombrie 2020, au fost depuse 107.175 de cereri prin care se solicită afișarea ofertei de vânzare terenurile agricole situate în extravilan, din care în perioada 1 aprilie – 13 octombrie 2020 au fost depuse 69.459 de cereri, iar în perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020 au fost depuse 21.993 de cereri, aflate în curs de soluționare, pentru care au fost emise actele necesare perfectării contractelor de vânzare.

Aceste din urmă cereri, înregistrate până la 13 octombrie 2020, se vor finaliza prin încheierea contractelor de vânzare conform procedurii simplificate prevăzute de prezenta ordonanță de urgență.

Conform prevederilor actului normativ aprobat în Ședința de Guvern, cererile prin care se solicită afișarea ofertei de vânzare pentru terenurile agricole situate în extravilan, precum și cererile privind comunicarea de acceptare a ofertei depuse în termen de 30 de zile de la afișarea ofertei de către titularul dreptului de preemțiune, se soluționează cu respectarea dreptului de preemțiune al coproprietarilor, arendaşilor, proprietarilor vecini, precum şi al statului român, prin Agenţia Domeniilor Statului, în această ordine, la preţ şi în condiţii egale, atestată prin avizul final emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru terenurile cu o suprafață mai mare de 30 hectare, respectiv direcțiile pentru agricultură județene, pentru terenurile cu o suprafață de până la 30 hectare, după caz.

În cazul în care titularii dreptului de preemțiune nu au manifestat, în termen de 30 de zile de la afișarea ofertei, intenția de cumpărare a terenurilor ce fac obiectul ofertei de vânzare, autoritatea publică locală din raza unității administrativ-teritoriale unde se află terenul emite adeverința de liberă vânzare.

Prevederile prezentei ordonanțe de urgență se aplică până la data de 31 ianuarie 2021.

Avizele finale sau adeverințele de liberă vânzare se emit în maximum 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și sunt valabile până la 31 ianuarie 2021.

Procedura prevăzută de prezenta ordonanță de urgență vizează soluționarea cererilor prin care a fost solicitată afișarea ofertei de vânzare pentru terenurile agricole situate în extravilan, înregistrate la autoritatea competentă în perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020, precum și a cererilor aferente privind comunicarea de acceptare a ofertei depuse în termen de 30 de zile de la afișarea ofertei de către titularul dreptului de preemțiune, însoțite de documente justificative, iar avizele și adeverințele emise până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență își păstrează valabilitatea, potrivit Mediafax.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR Business Review

ceccar.ro

Trending