Connect with us

ECONOMIE

OPEC a încheiat reuniunea de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producţiei

CECCAR FM

Publicat

pe

Membrii OPEC au încheiat joi mult-aşteptata lor reuniune de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producţiei, amânând publicarea detaliilor referitoare la decizia lor până la întâlnirea oficială de vineri cu producătorii din afara organizaţiei, relatează MarketWatch, conform News.ro.

Cartelul ar urma să ofere noi detalii vineri, ”dar traderii sunt îngrijoraţi că măsurile vor fi insuficiente să susţină preţurile”, a spus David Madden, analist la CMC Markets.

La reuniunea de joi s-a discutat despre o reducere de 1,4 milioane de barili, dar au apărut informaţii potrivit cărora Arabia Saudită doreşte o reducere de doar 1 milion de barili, a spus Madden.

După reuniunea de joi, ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a declarat reporterilor că ”nu are încredere” că OPEC şi aliaţii săi producători de petrol vor ajunge vineri la un acord de reducere a producţiei.

Dow Jones a relatat că guvernatorul iranian al OPEC a declarat că organizaţia a ajuns la ”un fel de acord”, dar a adăugat că Iranul, Libia, Nigeria şi Venezuela nu acceptă acordul final. El a explicat că există numeroase nemulţumiri.

Ulterior, după închiderea tranzacţiilor din SUA, agenţia rusă TASS a relatat că OPEC a convenit un acord preliminar pentru reducerea producţiei, dar că nu au fost stabilite detaliile.

Potrivit unor surse citate de TASS, producţia de petrol va fi redusă faţă de nivelul din octombrie 2018.

Potrivit unor analişti, Rusia va avea un rol esenţial în decizia de reducere a livrărilor.

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 30% de la maximele ultimilor patru ani atinse în octombrie.

Preţul petrolului Brent a coborât de la nivelul de 86,29 dolari pe baril atins pe 3 octombrie la cel mai redus nivel din peste un an, de 58,71 dolari pe baril, pe 30 noiembrie.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut la 50,29 dolari pe baril, la sfârşitul lui noiembrie, cel mai redus nivel atins din octombrie 2017, de la 76,41 dolari pe baril la începutul lui octombrie.

Joi, petrolul WTI cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,7%, la 51,49 dolari pe baril, în timp ce petrolul Brent cu livrare în februarie a închis în declin cu 2,4%, la 60,06 dolari pe baril.

Qatarul a anunţat la începutul acestei luni că se va retrage din OPEC la începutul anului 2019, iar unii analişti au spus că decizia creşte probabilitatea sfârşitului organizaţiei.

Continuare
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIE

Notarii au acces la sistemul informatic integrat de cadastru

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) extinde accesul în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară eTerra pentru notarii publici.

CECCAR FM

Publicat

pe

Potrivit unui comunicat transmis luni de ANCPI, notarii au acces gratuit permanent la conținutul tuturor cărților funciare existente în eTerra, scopul fiind realizarea lucrărilor de specialitate.

Până în prezent a fost extins accesul în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară eTerra pentru experții judiciari, persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului, geodeziei, cartografiei şi fotogrammetriei și pentru notarii publici.

Accesarea conținutului cărților funciare va fi monitorizată de ANCPI pentru a preveni eventualele tentative de abuz.

În anul 2020, activitatea de cadastru și publicitate imobiliară a fost digitalizată integral, iar specialiștii instituției lucrează continuu atât la îmbunătățirea sistemelor informatice deținute de ANCPI, cât și la simplificarea legislației și a procedurilor de lucru, transmite Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Subvenții pentru companiile aeriene cu zboruri la Sibiu

Comisia Europeană a aprobat o schemă care prevede acordarea unor subvenții pentru companiile aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre și dinspre Aeroportul din Sibiu.

CECCAR FM

Publicat

pe

Potrivit unui comunicat al CE, schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Aceasta va fi oferi ajutor sub formă de subvenții directe și va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care își încep sau își reiau operațiunile pe aeroportul din Sibiu.

„Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni, precum și redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar”, se arată în comunicatul în care se precizează că Aeroportul Sibiu joacă un rol important în conectivitatea regională și internațională a țării.

Ajutorul nu va depăși 800.000 de euro pe companie și se va acorda înainte de 30 iunie 2021.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Paradisurile fiscale costă guvernele 427 de miliarde de dolari anual

Paradisurile fiscale costă guvernele mai mult de 427 miliarde dolari pe an, inclusiv peste 89 miliarde dolari în SUA, potrivit unui studiu citat de Business Insider.

CECCAR FM

Publicat

pe

„La nivel global, echivalentul a peste 34 de milioane de salarii anuale de asistentă medicală se pierde în paradisuri fiscale în fiecare an”, arată studiul realizat de grupul britanic de advocacy Tax Justice Network.

Aproximativ 245 miliarde dolari din total sunt profituri mutate de companii în țări cu impozite mai favorabile. Persoane bogate sunt responsabile pentru 182 de miliarde de dolari, prin „ascunderea activelor și veniturilor nedeclarate offshore, dincolo de limitele legii”, se arată în studiul citat de Mediafax.

Publicarea studiului a fost programată să coincidă cu sosirea liderilor mondiali în Arabia Saudită pentru summitul G20. Autorii i-au îndemnat pe lideri, ale căror țări pierd 290 miliarde de dolari în fiecare an, să ia măsuri pentru a opri ingineriile financiare.

Insulele Cayman au fost etichetate ca fiind principalul paradis fiscal, fiind responsabile pentru aproximativ 70 de miliarde de dolari pe an.

Statele care pierd cele mai mari valori sunt SUA, Marea Britanie, Germania, Franța și Brazilia, se arată în raport. SUA pierd taxe în valoare de 89,4 miliarde de dolari pe an, iar Marea Britanie 39,6 miliarde de dolari.

Raportul acuză oficiali guvernamentali. Companiile care abuzează de sistemele fiscale nu evită impozitele pentru că sunt inovatoare, ci pentru că „știu că politicienii îi vor lăsa să scape”, a spus Rosa Pavanelli, secretar general al sindicatului Public Services International.

Autorii au sugerat trei soluții pentru guverne: impozitarea profiturilor la nivel global pentru companiile multinaționale, introducerea unui impozit pe avere cu „rate punitive” pentru cetățenii care își ascund averile și crearea unui grup fiscal global al Națiunilor Unite.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR Business Review

ceccar.ro

Trending