Connect with us

ECONOMIE

Negociatorii chinezi şi americani şi-au prelungit cu o zi discuțiile comerciale; acţiunile cresc în urma informaţiei

CECCAR FM

Publicat

pe

Negociatorii chinezi şi americani au încheiat miercuri discuţiile de la Beijing pe o notă optimistă, după ce negocierile au fost prelungite cu o zi, mărind speranţele că războiul comercial care poate perturba grav economia mondială poate fi evitat, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Discuţiile au fost prelungite pentru o a treia zi, care nu era programată, ceea ce arată că ambele părţi sunt ”serioase”, potrivit Ministerului de Externe chinez.

Acţiunile asiatice au crescut, iar evoluţia pozitivă a fost urmată şi de acţiunile europene. În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 0,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,1%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,83%.

Ted McKinney, subsecretar al Agriculturii pentru Comerţ şi Afaceri Agricole Externe, a spus că delegaţia americană va reveni în Statele Unite miercuri, după ”câteva zile bune”.

”Cred că discuţiile au mers destul de bine, A fost bine pentru noi”, a declarat acesta reporterilor, fără să ofere amănunte.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang, a confirmat că ambele părţi au extins discuţiile dincolo de zilele de luni şi marţi, care erau planificate iniţial.

Întrebat dacă acest fapt arată că discuțiile au fost dificile, acesta a spus: ”Pot spune doar că extinderea consultărilor arată că cele două părţi sunt foarte serioase în aceste consultări”.

Discuţiile din această săptămână sunt primele negocieri faţă în faţă care au avut loc după armistiţiul de 90 de zile convenit de preşedintele Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping în războiul comercial care a tensionat pieţele financiare.

Prelungirea discuţiilor a survenit pe fondul semnelor de progres în domenii precum achiziţiile de produse agricole şi energetice din SUA şi accesul sporit la pieţele chineze.

Cu toate acestea, persoane apropiate situaţiei au spus marţi că diviziunile sunt tot mai mari în priveşte reformele structurale din China, pe care Trump le solicită pentru a opri ceea ce numeşte el furtul şi transferul de tehnologie americană şi modul în care China îşi respectă promisiunile.

Dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord până pe 2 martie, Trump a spus că va majora tarifele la 25%, de la 10%, pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, într-o perioadă în care economia chineză îşi încetineşte creşterea. Beijingul a reacţionat la tarifele americane cu tarife proprii.

Continuare
Comentează

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-roboți *

ECONOMIE

322 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în ianuarie 2021

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut, în ianuarie 2021, cu 16,9%, comparativ cu prima lună din 2020, la 322 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de Agerpres.

CECCAR FM

Publicat

pe

Cele 322 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 1,658 milioane de dolari, dublu față de cel al firmelor înmatriculate în ianuarie 2020, de 790.400 dolari.

În funcție de domenii, cele mai multe firme înmatriculate în ianuarie au fost înregistrate în activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (27,33% din total), comerț cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (26,09% din total) și transport, depozitare și comunicații (18,01%).

La finele lunii ianuarie 2021, în România existau 231.298 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la nivelul de 64,96 miliarde dolari.

Cel mai mare număr de societăți cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 49.667 (capital subscris de 3,855 miliarde dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparține firmelor olandeze, respectiv 13,241 miliarde dolari, în 5.526 de firme.

Continuare

ECONOMIE

ANCPI: 50.147 de tranzacții imobiliare în februarie

În luna februarie, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 50.147 de imobile, cu 1.411 mai multe față de luna ianuarie, potrivit datelor publicate astăzi de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

CECCAR FM

Publicat

pe

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna februarie este cu 576 mai mare față de perioada similară a anului 2020.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în februarie 2021, în București – 8.592, Ilfov – 3.986 și Brașov – 2.781. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Covasna – 159, Caraș Severin – 245 și Sălaj – 344.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în februarie 2021, a fost de 24.890, cu 5.289 mai mare față de ianuarie 2020. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 5.509, Ilfov – 2.046 și Cluj 1.610. La polul opus se află județele Harghita – 52, Caraș Severin – 61, și Gorj – 81.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a doua lună a anului 2021 sunt Arad – 742, Dolj – 481 și Timiș – 398.

Continuare

ECONOMIE

Ministerul Culturii: Schemele de ajutor financiar, trimise pentru a fi finanțate prin PNRR

Ministerul Culturii a anunțat astăzi că schemele de ajutor financiar pentru acest sector au fost actualizate și au fost trimise Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a fi incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

CECCAR FM

Publicat

pe

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, citat de Mediafax, forma actualizată a schemelor de ajutor de stat și de minimis, menite să sprijine sectorul cultural din România, este rezultatul centralizării unui număr semnificativ de observații și propuneri de modificare primite în urma procesului de consultare publică, desfășurat în perioada 26 ianuarie – 8 februarie, precum și al dezbaterii publice organizate online în 22 februarie.

„Având în vedere că în prezent se elaborează Planul Național de Redresare și Reziliență care vizează investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență, Ministerul Culturii precizează că a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene schemele de ajutor de stat și de minimis dedicate sectorului cultural, pentru a fi incluse în cadrul priorităților investiționale ale PNRR”, se arată în comunicat.

Reprezentanții ministerului precizează că o ultimă dezbatere publică pe acestă temă va fi organizată la finalul acestei săptămâni: „Întrucât Ministerul Culturii urmărește să optimizeze atât conținutul, cât și aplicabilitatea schemelor de ajutor financiar, astfel încât acestea din urmă să răspundă în mod real nevoilor operatorilor culturali, o ultimă consultare a sectorului cultural – creativ va avea loc în cadrul dezbaterii publice ce va fi organizată la finalul acestei săptămâni”.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR Business Review

ceccar.ro

Trending