Connect with us

ECONOMIE

Acţiunile Twitter au crescut cu 13% după rezultate trimestriale peste aşteptări

CECCAR FM

Publicat

pe

Acţiunile Twitter au crescut marţi cu 13%, după rezultate trimestriale peste aşteptări, advertiserii fiind atraşi de campania companiei de combatere a conturilor false şi abuzive, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Numărul utilizatorilor lunari activi ai Twitter a crescut în primul trimestru cu 9 milioane, la 330 de milioane, faţă de trimestrul precedent, rezultat peste estimările de pe Wall Street, care anticipau o scădere de 2,2 milioane, potrivit datelor oferite de firma de analiză Refinitiv.

“Twitter este pe o traiectorie de creştere durabilă a veniturilor şi a unei expansiuni accelerate a profitului, susţinute de îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi a instrumentelor care permit răspunsurile directe şi publicitatea în căutări”, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Twitter a publicat pentru ultima oară numărul utilizatorilor lunari activi, urmând că de acum înainte să publice date privind numărul utilizatorilor activi zilnic care pot genera venituri, pentru a măsura numărul de persoane expuse zilnic la publicitate, excluzând numărul celor care accesează Twitter prim intermediul mesajelor text sau prin site-uri agregatoare de tipul TweetDeck.

În primul trimestru, numărul utilizatorilor activi zilnic a urcat cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 134 de milioane.

Analiştii sunt încurajaţi de semnele de creştere a numărului de utilizatori pe lună, dar au spus că noul mod de măsurare a numărului de utilizatori ar putea face mai dificile companiile cu companii concurente precum Facebook.

Compania a estimat pentru trimestrul al doilea venituri sub aşteptările analiştilor şi a explicat că va continua să investească mult pentru a curăţa reţeaua şi pentru noi produse de publicitate.

Advertiserii care generează aproape toate veniturile Twitter apreciază strategia companiei, care riscă însă reglementări mai stricte în Statele Unite şi în străinătate şi este criticată că măsurile luate pentru curăţarea reţelei echivalează cu cenzura.

Veniturile Twitter au crescut cu 18% în primul trimestru, la 787 milioane de dolari, comparativ cu trimestrul anterior, depăşind estimarea medie a Wall Street, de 776,1 milioane de dolari.

Vânzările de publicitate au urcat cu 18%, la 679 de milioane de dolari. În Statele Unite, veniturile din publicitate au crescut cu 265, parţial datorită publicităţii video.

Twitter a estimat însă venituri sub aşteptările analiştilor pentru trimestrul actual. Compania anticipează venituri de 770-830 de milioane de dolari, comparativ cu suma de 819,5 milioane de dolari estimată de analişti.

Cheltuielile operaţionale au urcat cu 18% comparativ cu  primul trimestru al anului trecut. Compania a reiterat că cheltuielile operaţionale au crescut cu circa 20% în 2019.

Twitter a raportat un profit trimestrial de 191 de milioane de dolari, sau 25 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 61 de milioane de dolari, respectiv 8 cenţi pe acţiune în intervalul similar al anului trecut. Excluzând o beneficiu fiscal de 124,4 milioane de dolari, compania a câştigat în acest an 9 cenţi pe acţiune.

Continuare
Comentează

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-roboți *

ECONOMIE

CFA: tendinţă de creştere a inflaţiei în următoarele 12 luni

Majoritatea analiştilor financiari văd o tendinţă de creştere a inflaţiei în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro, potrivit unei analize a CFA România.

CECCAR FM

Publicat

pe

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Încredere Macroeconomica al Asociației CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB, potrivit Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Datoria populaţiei a crescut cu 8 mld. lei într-un an, iar datoria firmelor s-a majorat cu 3,3 mld.

Populaţia din România avea la sfârşitul primelor nouă luni din 2020 o îndatorare totală de 168,7 mld. lei (35 mld. euro), mai mare cu 8 mld. lei, respectiv cu 5% faţă de nivelul din nouă luni din 2019, arată datele BNR citate de ZF.

CECCAR FM

Publicat

pe

Îndatorarea companiilor a făcut într-un an un salt de 3,3 mld. lei, respectiv de 1,6% comparativ cu 2019, până la 211,75 mld. lei (43,9 mld. euro), potrivit datelor BNR.

Ascensiunea îndatorării populaţiei a fost influenţată în ultimii ani de majorarea creditării bancare (în special ipotecare), care reprezintă cea mai mare parte a îndatorării populaţiei.

Datoria totală a populaţiei şi companiilor a ajuns la sfârşitul primelor nouă luni din 2020 la 380,45 mld. lei, fiind cu 11,3 mld. lei, respectiv cu 3,07% peste nivelul din acelaşi interval din 2019.

Comparativ cu sfârşitul lui 2019, îndatorarea companiilor s-a majorat în nouă luni din 2020 cu doar 0,83 mld. lei (+0,4%), în timp ce îndatorarea persoanelor fizice a crescut cu 5,5 mld. lei, respectiv cu 3,3%.

Urmărind evoluţia îndatorării în raport cu nivelul din septembrie 2008, când efectele crizei financiare şi economice anterioare au început să-şi facă simțită prezenţa pe piaţa românească, se observă că îndatorarea populaţiei a crescut cu 64,4 mld. lei, respectiv cu 61,8%. Îndatorarea companiilor a crescut mai lent faţă de 2008, cu 48,6 mld. lei, respectiv cu 29,8%.

Raportată la PIB, datoria totală a populaţiei a oscilat în jurul a 16%, în timp ce ponderea datoriei companiilor în PIB este de circa 20%, iar datoria cumulată retail şi corporate reprezintă aproximativ 36% din PIB, transmite Mediafax.

Continuare

ECONOMIE

Bursele globale cresc după planul de stimulare american în valoare de 1,9 trilioane de dolari

Bursele globale au crescut aproape de zona recordurilor, întrucât optimismul față de planul de stimulare american în valoare de 1,9 trilioane de dolari a depășit îngrijorările generate de cazurile crescânde de COVID-19 și întârzierile în aprovizionarea cu vaccinuri, anunță Reuters.

CECCAR FM

Publicat

pe

Bursele europene au deschis în creștere, cu indicele paneuropean STOXX 600 mai mare cu 0,3%. Cele mai importante 50 de acțiuni au crescut, de asemenea, cu 0,3%.

Indicele german DAX a crescut cu 0,2%, indicele FTSE MIB din Italia s-a majorat cu 0,6%, iar FTSE 100 din Marea Britanie cu 0,1%. IBEX din Spania și CAC 40 din Franța au înregistrat minusuri de 0,1% fiecare.

Un raliu al acțiunilor din tehnologie americane de vineri a ajutat la creșterea omologilor lor din Asia și Europa. Un coș european de acțiuni tehnologice a câștigat 1,2%. În Asia, gigantul tehnologic chinez Tencent a crescut cu 11%. Indicele All Country World MSCI, care urmărește acțiuni din 49 de țări, a crescut cu 0,3%.

Vineri, Dow Jones a scăzut cu 0,57%, S&P 500 a pierdut 0,30%, iar Nasdaq a adăugat 0,09%. Cei trei indici principali din SUA au închis săptămâna pe plus, cu Nasdaq în creștere cu peste 4%.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut la 726,46, aproape de maximul record de 727,31 de săptămâna trecută. Indicele a crescut cu aproape 9% până acum în ianuarie, și este pe cale să încheie a patra lună de creștere consecutivă. Japonezul Nikkei a urcat cu 0,7%.

Sentimentele piețelor au adus presiuni suplimentare asupra dolarului, care a scăzut cu 0,1% până la 90,163 față de un coș de valute. Euro a fost plat la 1,2167 dolari, în timp ce lira sterlină a crescut la 1,3697 dolari.

Petrolul Brent a câștigat 0,65% până la 55,77 dolari pe baril, iar țițeiul american a crescut cu 0,75% până la 52,66 dolari. Aurul a scăzut cu 0,1%, până la 1.850 dolari pe uncie, informează Mediafax.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR Business Review

ceccar.ro

Trending