PROFESIA CONTABILĂ
Ghidul privind misiunile de revizuire al IFAC, disponibil acum în limba română
Ca parte a activității sale de a facilita accesul membrilor la materialele de specialitate relevante elaborate de organismele internaționale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) vă pune la dispoziție versiunea în limba română a Ghidului privind misiunile de revizuire, elaborat de Comitetul pentru Practici Mici și Mijlocii din cadrul IFAC.
Ca parte a activității sale de a facilita accesul membrilor la materialele de specialitate relevante elaborate de organismele internaționale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) vă pune la dispoziție versiunea în limba română a Ghidului privind misiunile de revizuire, elaborat de Comitetul pentru Practici Mici și Mijlocii din cadrul IFAC.
Ghidul are ca scop facilitarea aplicării Standardului Internațional privind Misiunile de Revizuire (ISRE) 2400 (revizuit) și se adresează în special practicienilor cu puțină sau fără experiență în realizarea misiunilor de revizuire.
Ghidul conține îndrumări practice, exemple de proceduri tipice și documente standard, precum și sugestii și alte aspecte de avut în vedere în efectuarea unei misiuni de revizuire.
Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Norme profesionale și ghiduri de pe site-ul CECCAR.
PROFESIA CONTABILĂ
CECCAR, la Practical Accounting Days: Cum să îți construiești o carieră de succes în contabilitate
CECCAR a participat, în calitate de partener educațional, miercuri, 13 noiembrie, la Targul de joburi organizat în cadrul Practical Accounting Days (PAD), oferindu-le sfaturi tinerilor care doresc să urmeze o carieră de succes în contabilitate.
Târgul de joburi a contribuit la orientarea tinerilor în carieră, stabilind un prim-contact al studenților cu societățile de profil. Cu acest prilej, reprezentanții CECCAR le-au vorbit studenților despre oportunitățile de angajare, internshipuri, stagii de practică pe care le pot găsi pe Jobyx.ro, platforma de job-matching dezvoltată de CECCAR.
O calificare profesională în domeniu reprezintă mai mult decât un simplu „plus” în CV – este o investiție strategică într-un viitor de succes. Studenții au aflat despre parcursul necesar pentru obținerea calificărilor de expert contabil și contabil autorizat și despre avantajele pe termen lung ale acestor calificări profesionale.
Studenții au putut afla direct de la reprezentanții CECCAR care sunt etapele de formare, oportunitățile de dezvoltare și responsabilitățile unui profesionist contabil.
CECCAR își reafirmă, astfel, rolul de mentor educațional și de partener pentru tinerii care își doresc o carieră în contabilitate. Stagiul CECCAR, dezvoltat pe modelul școlilor de business de renume de la nivel global, care se bazează pe modelarea atitudinii și dezvoltarea abilităților practice, asigură un nivel complet de pregătire pentru construirea unei cariere de succes într-un domeniu fit for future.
PROFESIA CONTABILĂ
CECCAR Ialomița: Seminar privind drepturile și obligațiile angajaților și angajatorilor în relațiile de muncă
Joi, 14 noiembrie 2024, Filiala Ialomița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România va organiza un seminar cu tema Angajați și angajatori – drepturi și obligații, flexibilitate și inflexibilitate în relațiile de muncă.
Evenimentul se va desfășura în format hibrid și îi va avea ca invitați pe Marian Nedelcu, inspector șef adjunct SSM, și Aurelia State, șef Serviciu Control Relații de Muncă din cadrul ITM Ialomița.
Seminarul va aborda relațiile de muncă și sănătatea și securitatea la locul de muncă din perspectiva drepturilor și obligațiilor angajaților și angajatorilor, inclusiv limitele flexibilității și aspectele negociabile impuse de legislația actuală.
PROFESIA CONTABILĂ
CECCAR, activitate de pionierat în ceea ce privește preocupările în profesie la nivel global
Liderii organizațiilor profesionale de contabilitate din întreaga lume s-au reunit, în perioada 6-7 noiembrie a.c. la Paris, pentru a participa la Adunarea generală a membrilor IFAC și pentru a discuta și dezbate o serie de subiecte de interes în cadrul Seminarului Thought Leadership desfășurat în acest an sub deviza Mai bine împreună.
Cu această ocazie, vorbitori invitați de la consiliile normalizatoare IAASB și IESBA, OCDE, EFRAG, Accountancy Europe, Banca Centrală Europeană, International Bar Association, FATF și mulți alții, au dezbătut subiecte precum raportarea în materie de sustenabilitate, inteligența artificială și impactul asupra raportării financiare precum și lupta pentru combaterea spălării banilor cu ajutorul profesioniștilor contabili, aflați în prima linie de apărare împotriva acestui demers.
De menționat faptul că toate aceste subiecte au făcut, de altfel, obiectul discuțiilor lucrărilor Congresului aniversar organizat de CECCAR în luna octombrie a anului trecut la București.
-
ECONOMIEacum o săptămână
BNR menține dobânda-cheie la nivelul de 6,50% pe an
-
ECONOMIEacum o săptămână
BNR: Rata anuală a inflației va crește ușor în ultimele luni din 2024
-
PROFESIA CONTABILĂacum o săptămână
CECCAR Dâmbovița, la prima ediție a Târgului de Cariere și Dezvoltare Profesională
-
ECONOMIEacum o săptămână
România, printre cele mai mari scăderi din UE ale producției de servicii, în august
-
ECONOMIEacum o săptămână
MF: Datoria guvernamentală a crescut, în august
-
PROFESIA CONTABILĂacum 6 zile
CECCAR Mehedinți: Conferință regională despre rolul profesiei contabile în managementul afacerilor sustenabile
-
PROFESIA CONTABILĂacum 5 zile
Noutăți fiscale europene din buletinul de știri emis de ETAF – 8 noiembrie 2024
-
ECONOMIEacum 6 zile
BNR a urcat la 4,9% prognoza de inflație pentru finalul acestui an; 3,5% pentru 2025