Rețele sociale

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Dâmbovița: Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a

Radio CECCAR FM

Vineri, 19 aprilie a.c., Colegiul Economic „Ion Ghica” a găzduit Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, organizat de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România.

În această fază a concursului, elevi ai liceelor din județul Dâmbovița și-au etalat cunoștințele în domeniul financiar-contabil. Câștigătorii, Daniel-Ricardo Paraschiv (Locul I) și Diana-Elena Rădoiu (Locul II), vor participa la etapa națională, care va avea loc la finalul lunii mai.

„Ca președinte a CECCAR Dâmbovița, voi asigura Colegiului «Ion Ghica» din Târgoviște, continuarea colaborării în vederea atingerii obiectivelor comune! Cu atât mai mult cu cât sunt mândră absolventă a acestei instituții de învățământ și mă voi întoarce mereu cu drag «acasă»!”, a transmis președintele Filialei CECCAR Dâmbovița, Raluca Mihaela Mircea.

Galerie foto


CECCAR Dâmbovița: Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a

CECCAR Dâmbovița: Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a
CECCAR Dâmbovița: Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Brăila: Întâlnire de lucru a profesioniștilor contabili cu specialiști ai AJFP – luni, 10 iunie, ora 15.00

Radio CECCAR FM

Luni, 10 iunie, sediul Filialei CECCAR Brăila va găzdui o întâlnire profesională a experților contabili și contabililor autorizați cu specialiști ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP). Reuniunea va avea loc începând cu ora 15.00.

Dezbaterile cu reprezentanții AJFP vor aborda noutățile legislative din domeniul fiscal aplicabile în activitatea agenților economici, precum și aspecte punctuale puse în discuție de participanți. „Întâlnirea are ca obiectiv dezbaterea unor aspecte cu care se confrunta în practică membrii CECCAR, a unor subiecte de interes din domeniul fiscal”, au transmis reprezentanții filialei.

Pentru mai multe informații, vă puteți adresa Filialei CECCAR Brăila.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Brăila: Joi, 6 iunie, ora 10.30 – sesiune de instruire cu experți SRI cu tema Securitatea cibernetică, securitate economică, contraproliferare

Radio CECCAR FM

Joi, 6 iunie a.c., Filiala CECCAR Brăila organizează o sesiune de instruire dedicată experților contabili și contabililor autorizați cu tema Securitatea cibernetică, securitate economică, contraproliferare. Evenimentul, la care vor susține prezentări experți din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), este programat la ora 10.30, la sediul filialei CECCAR.

Potrivit unui studiu global desfășurat de Bitdefender, aproape un sfert (24%) dintre respondenți au susținut că s-au confruntat cu unul sau mai multe incidente de securitate pe parcursul ultimelor 12 luni. Dintre aceștia, 37% dintre utilizatorii aflați în segmentul de vârstă 16-24 de ani au declarat că au fost vizați de un atac informatic, se specifică într-un comunicat al producătorului mondial de soluții de securitate cibernetică cu sediul în România.

Țara noastră este în top 5 cele mai vulnerabile state la atacuri cibernetice. În clasamentul țărilor europene privind securitatea cibernetică, România ocupă locul 4, cu un scor de 56 de puncte din 100, printre țările europene cele mai vulnerabile în fața hackerilor, scrie Euronews România, care citează un studiu realizat de compania Indusface. Țara noastră are 1.435 de computere compromise per suta de mii de utilizatori de internet, al doilea cel mai mare număr din Europa.

Majoritatea breșelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei analize Verizon.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Maramureș: Luna mai – luna promovării economiei sociale. Ședința Consiliului consultativ al AJOFM

Radio CECCAR FM


În data de 31 mai a.c., la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM), s-a desfășurat ședința lunară a Consiliului consultativ, cu tema Luna mai – luna promovării economiei sociale, la care a participat și președintele Consiliului Filialei CECCAR Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel, alături de reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale și oficiali guvernamentali și delegați ai instituțiilor publice din județul Maramureș.

„Luna mai a fiecărui an este denumită luna promovării economiei sociale și este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acțiuni de mediatizare a domeniului, având ca scop dezvoltarea locală, cooperarea și solidaritatea socială. Numită și al treilea sector, economia socială s-a dezvoltat din necesitatea de a găsi soluții noi, inovatoare unor probleme sociale, economice sau de mediu ale comunităților, cunoscând în ultimii ani o evoluție semnificativă, cu tot mai multe inițiative și organizații care promovează acest concept și contribuie la dezvoltarea sa, fiind totodată o importantă temă de discuție la nivelul Uniunii Europene.

În acord cu această tendință, importanța acordată de România dezvoltării sectorului economiei sociale este confirmată de includerea, în Planul Național de Redresare și Reziliență, a reformei care a vizat modificarea legislației astfel încât să se asigure atingerea potențialului de dezvoltare a domeniului și facilitarea ocupării persoanelor din grupurile vulnerabile. Acest Jalon a fost îndeplinit, în termenul prevăzut (anul 2022), astfel încât cadrul de reglementare, respectiv Legea nr. 219/2015 privind economia socială, cu modificările și completările ulterioare, și Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia socială, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2016, au fost revizuite”, au menționat organizatorii.

Economia socială din România a evoluat semnificativ, având un impact pozitiv asupra societății și economiei. Prin crearea de locuri de muncă, dezvoltarea comunităților locale, inovație socială și reducerea inegalităților, economia socială a demonstrat potențialul său de a contribui la o dezvoltare durabilă și echitabilă. Cu un sprijin adecvat și o recunoaștere crescută, economia socială poate continua să joace un rol esențial în dezvoltarea economică și socială, au adăugat oficialii AJOFM.

„Ședința care s-a desfășurat la sediul AJOFM Maramureș din Baia Mare a analizat și dezbătut acțiunile întreprinse în acest scop, pe parcursul lunii mai 2024, precum: campanie de promovare, acțiuni de conștientizare a economiei sociale adresate reprezentanților unităților administrativ-teritoriale, furnizorilor de servicii specializate de ocupare, reprezentanților mediului de afaceri, reprezentanților grupurilor vulnerabile, precum și interviuri și participări la emisiuni în mass-media locală”, a transmis președintele Consiliului Filialei CECCAR Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel.

Continuare

Trending