Connect with us

ECONOMIE

Lira sterlină este aproape de maximul ultimelor două săptămâni

CECCAR FM

Publicat

pe

Lira sterlină se menţine aproape de maximul ultimelor două săptămâni, joi, în ziua alegerilor din Marea Britanie, susţinută de aşteptările ca Partidul Conservator al premierului Theresa May să câştige majoritatea în Parlament, în timp ce euro este în stagnare înainte de rezultatul şedinţei de politică monetară a Băncii Centrale Europene, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Sondajele de opinie au arătat miercuri că May este pe care să îşi mărească majoritatea în Parlament, sugerând că strategia de a convoca alegeri anticipate pentru a-şi consolida poziţia în negocierile cu Uniunea Europeană pentru Brexit va da rezultate.

Lira este tranzacţionată la 1,2960 dolari pe unitate, aproape de un vârf de 1,2970 dolari pe unitate atins miercuri, cel mai ridicat nivel atins după 25 mai.

”Pieţele par să mizeze pe victoria Partidului Conservator”, a declarat Jasslyn Yeo, analist la J. P. Morgan Asset Management în Singapore.

Dacă Partidul Conservator va obţine o majoritate decisivă, de peste 50 de locuri în Parlament, rezultatul va fi considerat pozitiv pentru liră, a arătat Yeo.

Lira sterlină s-a apreciat cu până la 4% după ce May a convocat alegeri anticipate acum şapte săptămâni, dar sondajele recente care au indicat că nici conservatorii nici liberalii nu vor obţine o majoritate clară au făcut ca moneda să se retragă de la un maxim de 1,3 dolari pe unitate atins în luna mai.

Euro a avansat joi cu 0,1%, la 1,1261 dolari pe unitate, investitorii aşteptând anunţul BCE referitor la politica monetară.

La începutul acestei luni, euro a atins un maxim de 1,1285 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni.

Majoritatea analiştilor anticipează că BCE va lăsa nemodificată politica monetară, inclusiv programul de achiziţi de obligaţiuni de 2.300 de miliarde de euro.

Investitorii mai urmăresc cu atenţie depoziţia din Senatul SUA a fostului director al FBI James Comey, care va avea loc în cursul zilei de joi. Comey a fost concediat de preşedintele Donald Trump în luna mai, iar investitorii sunt îngrijoraţi că declaraţiile acestuia pot întârzia agenda lui Trump de modificare a reglementărilor şi de reformare a codului fiscal.

Într-o declaraţie scrisă publicată miercuri, Comey a spus că Trump i-a cerut să renunţe la investigarea fostului consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, în cadrul anchetei legate de implicarea Rusiei în campania prezidenţială din 2016.

Continuare

ECONOMIE

ANAF: Precizări privind depunerea declarației de mențiuni

CECCAR FM

Publicat

pe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) precizează, într-un comunicat, că persoanele juridice care, în anul 2022, au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și în anul 2023 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a aplica același regim NU au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formularul 700 sau, după caz, formularul 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

„Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală”, subliniază ANAF.

Continuare

ECONOMIE

DNSC: Anunțuri false propagate prin intermediul postărilor sponsorizate

CECCAR FM

Publicat

pe

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția cu privire la anunțurile false propagate online prin intermediul postărilor sponsorizate pe Facebook, semnalând că atacatorii compromit pagini de social media și, cu ajutorul acestora, lansează postări sponsorizate în care promovează false oportunități de investiții, informează Agerpres.

„Pagini de Facebook din America de Sud sunt manipulate de atacatori pentru a promova această inițiativă frauduloasă către utilizatori din România, textul fiind formulat în limba română. Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol în care infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV și a unui cunoscut om de afaceri, pentru a oferi o aură de încredere și legitimitate «ofertei». Atacatorii încearcă astfel să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing regăsite în articol, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt”, explică specialiștii DNSC pe pagina de Facebook a instituției.

Aceștia recomandă: citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online; evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire; nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană și în cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online; dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.

Continuare

ECONOMIE

Ministrul Economiei anunță noi scheme de ajutor de stat pentru industrie

CECCAR FM

Publicat

pe

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că există discuții la nivel guvernamental pentru lansarea unor scheme noi, cu impact semnificativ pentru industria chimică, petrochimică și industria materialelor de construcții.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute la Cluj-Napoca, în contextul unei vizite oficiale, unde oficialul a avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri local și cu mai multe companii cu capital românesc și străin.

,,Vrem să vedem cum se reflectă schemele de ajutor de stat pentru industrie în economia românească. În discuțiile avute, mi-au fost supuse atenției câteva aspecte privind nevoia de dezvoltare a acestor companii și am tras câteva concluzii; una dintre ele este că schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare are un impact major în dezvoltarea economică și să continuăm să îmbunătățim aceste scheme. Sper ca și companiile din Cluj să aplice în număr cât mai mare”, a mai afirmat ministrul.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR BUSINESS REVIEW

ceccar.ro

Trending

  • http://southcast01.ceccarfm.ro:8000/
  • CECCAR FM