Connect with us

ECONOMIE

Schimburile comerciale între România şi Regatul Unit au crescut anul trecut cu peste 17 la sută

CECCAR FM

Publicat

pe

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel, a declarat, marţi, la Mamaia, că schimburile comerciale între România şi Regatul Unit au crescut anul trecut cu peste 17 la sută şi că investiţiile britanice în România sunt dintre cele mai diverse, de la vin la telecomunicaţii.

Paul Brummel a fost prezent, marţi, la Mamaia, la un seminar organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. La final, el le-a declarat jurnaliştilor că schimburile comerciale între România şi Marea Britanie au crescut anul trecut cu peste 17 la sută.

“Sunt foarte bucuros că schimburile comerciale sunt în creştere. Anul trecut, au crescut cu 17,5 la sută, este o cifră bună, dar putem face şi mai bine, iar investiţiile britanice se găsesc în diverse domenii, de la vin până în sectorul comunicaţiilor. Cred că sectorul cu cea mai rapidă rată de creştere este IT şi un punct de atracţie foarte important pentru România este talentul uman şi sunt multe companii britanice care au venit aici pentru a profita de talentele universităţilor din România, precum cele de la Constanţa, Cluj, Iaşi şi Bucureşti”, a afirmat ambasadorul britanic, citat de News.ro.

Întrebat ce părere are despre faptul că România importă multe haine din Marea Britanie, în special second-hand, Paul Brummel a spus: “Sunt bucuros dacă haine făcute în Marea Britanie sunt folositoare aici în România şi într-un mod second hand. Cred că schimburile comerciale sunt foarte bune în ambele direcţii”.

Ambasadorul a mai fost întrebat dacă firme din Marea Britanie ar fi interesate de investiţii în şantierele navale din Contanţa sau la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă, spunând că în ambele sectoare sunt posibilităţi de investiţii mari. El a precizat că Marea Britanie are experienţă în tehnica nucleară.

“Marea Britanie are o experienţă foarte bună în tehnică nucleară, am construit acum 60 de ani primul reactor comercial în lume. Săptămâna viitoare o să fiu la Londra pentru un eveniment mondial în domeniul nuclear pentru a sublinia rolului sectorului nuclear în Marea Britanie şi primim 4-5 delegaţi din România pentru a participa la acest eveniment”, a explicat Paul Brummel.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a organizat, marţi, în staţiunea Mamaia, un seminar de prezentare a ofertei de export a Marii Britanii, la care a fost prezent şi ambasadorul acestui stat în ţara noastră.

Continuare

ECONOMIE

ANAF: Precizări privind depunerea declarației de mențiuni

CECCAR FM

Publicat

pe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) precizează, într-un comunicat, că persoanele juridice care, în anul 2022, au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și în anul 2023 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a aplica același regim NU au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formularul 700 sau, după caz, formularul 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

„Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală”, subliniază ANAF.

Continuare

ECONOMIE

DNSC: Anunțuri false propagate prin intermediul postărilor sponsorizate

CECCAR FM

Publicat

pe

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția cu privire la anunțurile false propagate online prin intermediul postărilor sponsorizate pe Facebook, semnalând că atacatorii compromit pagini de social media și, cu ajutorul acestora, lansează postări sponsorizate în care promovează false oportunități de investiții, informează Agerpres.

„Pagini de Facebook din America de Sud sunt manipulate de atacatori pentru a promova această inițiativă frauduloasă către utilizatori din România, textul fiind formulat în limba română. Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol în care infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV și a unui cunoscut om de afaceri, pentru a oferi o aură de încredere și legitimitate «ofertei». Atacatorii încearcă astfel să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing regăsite în articol, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt”, explică specialiștii DNSC pe pagina de Facebook a instituției.

Aceștia recomandă: citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online; evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire; nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană și în cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online; dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.

Continuare

ECONOMIE

Ministrul Economiei anunță noi scheme de ajutor de stat pentru industrie

CECCAR FM

Publicat

pe

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că există discuții la nivel guvernamental pentru lansarea unor scheme noi, cu impact semnificativ pentru industria chimică, petrochimică și industria materialelor de construcții.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute la Cluj-Napoca, în contextul unei vizite oficiale, unde oficialul a avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri local și cu mai multe companii cu capital românesc și străin.

,,Vrem să vedem cum se reflectă schemele de ajutor de stat pentru industrie în economia românească. În discuțiile avute, mi-au fost supuse atenției câteva aspecte privind nevoia de dezvoltare a acestor companii și am tras câteva concluzii; una dintre ele este că schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare are un impact major în dezvoltarea economică și să continuăm să îmbunătățim aceste scheme. Sper ca și companiile din Cluj să aplice în număr cât mai mare”, a mai afirmat ministrul.

Continuare

CECCAR BUSINESS MAGAZINE

CECCAR TV

Buletin legislativ

CECCAR BUSINESS REVIEW

ceccar.ro

Trending

  • http://southcast01.ceccarfm.ro:8000/
  • CECCAR FM