Rețele sociale

PROFESIA CONTABILĂ

Pregătirea pentru misiuni de asigurare de înaltă calitate în materie de sustenabilitate, eveniment organizat de IFAC și Accountancy Europe

Radio CECCAR FM

Directiva UE în ceea ce privește raportarea privind durabilitatea de către întreprinderi (CSRD) prevede ca întreprinderile să obțină asigurare cu privire la raportarea acestora în materie de sustenabilitate și încurajează Comisia Europeană să adopte standarde de asigurare. International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) a deschis o consultare publică cu privire la standardul de asigurare în materie de sustenabilitate propus recent. Uniunea Europeană ar putea fi prima jurisdicție care să includă standardul propus de IAASB, Standardul internațional privind asigurarea în materie de sustenabilitate (ISSA) 5000, în cadrul general de reglementare, ca răspuns la noile dispoziții europene.

În acest context, IFAC și Accountancy Europe vor reuni o gamă largă de părți interesate pentru a discuta parcursul de reglementare, politic și de normalizare a standardelor către asigurarea de înaltă calitate în materie de sustenabilitate, precum și principalele chestiuni tratate de standardul propus al IAASB.

Lista vorbitorilor include:

  • Sven Gentner, Head of Unit, DG FISMA, Comisia Europeană,
  • Tom Seidenstein, Chair, IAASB,
  • Patrick Parent, Chair, CEAOB,
  • Isabelle Tracq-Sengeissen, Member, IAASB și Task Force sustainability assurance standards, IAASB,
  • David Madon, Director, Sustainability, Policy & Regulatory Affairs, IFAC,
  • Wim Bartels, Chair, Sustainability Policy Group, Accountancy Europe,
  • Tanja Castor, Sustainability Strategy, Head of Sustainability Reporting & Controlling Committee, BASF,
  • Marc Boissonnet, Executive Vice President și Chief Sustainability Officer, Bureau Veritas.

Înregistrați-vă pentru a participa la dezbaterea în scopul pregătirii pentru asigurarea de înaltă calitate în materie de sustenabilitate alături de IAASB, Comisia Europeană, Comitetul Organismelor Europene de Supraveghere a Auditului (CEAOB), furnizori de servicii de asigurare, investitori și comunitatea de afaceri.

Evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 3 octombrie, între orele 15:00-18:00. Programul și alte detalii legate de desfășurarea evenimentului vor fi disponibile în curând. Pentru participare, înregistrați-vă aici.

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Maramureș, reprezentat la un eveniment de referință pentru criminalistică și expertiza judiciară, la Chișinău

Radio CECCAR FM

La 4 octombrie 2024, Chișinăul a fost gazda Conferinței Internaționale științifico-practice Locul expertizei judiciare în criminalistică și în procesul judiciar, un eveniment de referință pentru criminalistică și expertiza judiciară. Organizată în format hibrid, conferința a reunit delegați ai unor instituții prestigioase din România, Republica Moldova, Ucraina și Polonia, sub egida Ministerului Justiției al Republicii Moldova și a Centrului Național de Expertize Judiciare.

CECCAR a fost reprezentat la eveniment prin președintele Consiliului filialei Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel, care a susținut o comunicare cu tema Aspecte legale privind efectuarea expertizelor contabile judiciare. Această lucrare a oferit o perspectivă esențială asupra rolului și importanței expertizei contabile în procesele judiciare, subliniind relevanța acestui domeniu în stabilirea adevărului și echității în justiție.

Conferința de la Chișinău a reprezentat un pas important în colaborarea internațională în domeniul criminalisticii și expertizei judiciare, oferind un cadru pentru schimbul de cunoștințe și bune practici între specialiști de renume din mai multe țări.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Brăila, discuții despre provocări și oportunități în profesie

Radio CECCAR FM

Filiala CECCAR Brăila a organizat, în a doua parte a lunii septembrie, o masă rotundă ale cărei discuții s-au concentrat pe viitorul profesiei contabile.

Elena Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior, și Iuliana Panaitescu, președintele Consiliului filialei, au discutat cu membrii despre provocările profesiei, abordând inclusiv problema onorariilor, care nu sunt corelate cu volumul real de muncă. Concluziile au evidențiat faptul că se impune identificarea unei soluții acceptate de autoritățile din domeniul concurenței care să creeze un mecanism de stabilire a unor onorarii minime pentru expertizele judiciare.

De asemenea, s-a discutat despre impactul modificărilor legislative asupra activității profesioniștilor contabili.

Președintele Consiliului superior al CECCAR, Elena-Ecaterina Chivu, a vorbit despre acțiunile întreprinse de Consiliul superior și despre colaborarea dintre CECCAR și Ministerul Finanțelor în legătură cu actele normative care au implicații în activitatea profesioniștilor contabili.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmis de Melania Preda, expert contabil, cu prilejul evenimentului Împreună, pentru proiecte de succes

Radio CECCAR FM

PATRIARHIA ROMÂNĂ

† DANIEL

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

București, 30 septembrie 2024

Doamnei ELENA-ECATERINA CHIVU,
Președintele Consiliului superior al CECCAR

Stimată Doamnă Președinte,

Vă mulțumim pentru invitația de a participa la evenimentul Împreună pentru povești de succes, organizat prin parteneriatul dintre Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Asociația „Dăruiește viață” și Spitalul „Marie Curie” din București.

Cooperarea dintre o breaslă de specialiști în domeniul finanțelor, o organizație caritabilă și o instituție medicală ce are ca obiectiv sănătatea copiilor reprezintă un model benefic de implicare în bunul mers al societății.

Domnul nostru Iisus Hristos ne învață că administrarea corectă a bunurilor materiale și înmulțirea talanților sunt responsabilități prin care răspundem chemării lui Dumnezeu și punem în lucrare iubirea Sa față de toți oamenii. Iar Sfântul Apostol Pavel, îndemnându-i pe Corinteni la dărnicie față de frați, evidențiază legătura dintre iubirea de Dumnezeu și iubirea față de semeni: „Pentru că ne îngrijim de cele bune nu numai înaintea Domnului, ci și înaintea oamenilor” (2 Corinteni 8, 21).

Apreciem cooperarea și conlucrarea dintre sute de mii de oameni și companii, care au susținut cu donații și sponsorizări realizarea proiectului de la Spitalul „Marie Curie”, întrucât împreuna-lucrare contribuie la împlinirea misiunii vindecătoare a acestei instituții medicale și, totodată, cultivă speranță și încredere în sufletele pacienților copii și în familiile lor.

Vă adresăm felicitări pentru proiectul realizat și ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, să vă răsplătească prin darurile Sale bogate jertfelnicia și generozitatea și să vă inspire cu entuziasm pentru noi proiecte în slujba vieții.

Cu prețuire și binecuvântare,
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

(Copyright foto: Banu Stefan )

Continuare

Trending