Rețele sociale

PROFESIA CONTABILĂ

Noutăți fiscale europene din buletinul de știri ETAF – 26 iunie 2023

Radio CECCAR FM

etaf

Comisia Europeană a prezentat propunerea FASTER

Luni, 19 iunie, Comisia Europeană a emis un nou cadru general pentru „rambursarea mai rapidă și mai sigură a impozitelor reținute la sursă” (FASTER). Propunerea a fost inițial programată pentru 28 iunie, dar, similar altor propuneri fiscale, a fost eliminată de pe agenda indicativă a Comisiei. Problemele pe care Comisia își propune să le trateze prin această inițiativă sunt procedurile deosebit de împovărătoare de rambursare a impozitului reținut la sursă pentru investitorii transfrontalieri din UE și, totodată, riscurile pe care acestea le implică în materie de abuzuri fiscale, așa cum a demonstrat cazul Cum-Ex. Printre altele, Comisia propune ca statele membre să aleagă între un sistem de scutire la sursă și un sistem rapid de rambursare cu un interval de timp stabilit. Statele membre vor putea decide ce sistem să utilizeze, atât timp cât implementează unul, și sunt libere să aleagă dacă doresc să externalizeze sarcinile către un agent. Pentru a beneficia de aceste două proceduri rapide, investitorii vor trebui să încheie contracte cu „intermediari financiari certificați” incluși într-un registru național pe care statele membre vor trebui să-l înființeze. Totodată, statele membre se vor putea baza pe un certificat digital european privind reședința fiscală pentru a confirma reședința fiscală a contribuabililor UE. Propunerea ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2027. Termenul-limită pentru transmiterea feedbackului către Comisie referitor la această propunere este 21 august 2023, dar va fi extins în fiecare zi până când propunerea va fi valabilă în toate limbile europene.

Comisia Europeană a prezentat un pachet „ajustat” de noi resurse proprii pentru bugetul UE

Comisia Europeană a publicat marți, 20 iunie, un pachet „ajustat” de noi resurse proprii ale UE, pentru a finaliza și actualiza pachetul pe care l-a înaintat în decembrie 2021. Comisia propune unele ajustări ale propunerilor privind resursele proprii bazate pe ETS și CBAM, pentru a reflecta schimbările aduse de colegiuitori în acordurile recente referitoare la aceste propuneri, precum și o nouă resursă statistică temporară bazată pe profiturile companiilor.  Anul trecut, Comisia a anunțat inițial o resursă proprie bazată pe BEFIT. Acum, prezintă această resursă proprie statistică drept măsură temporară până când se ajunge la un acord în ceea ce privește BEFIT. Această resursă proprie temporară vine cu o rată de 0,5% din excedentul brut de exploatare înregistrat de statistici pentru corporațiile din domeniul financiar și nefinanciar din fiecare stat membru în baza Sistemului european de conturi (ESA). Această contribuție nu reprezintă un impozit pentru companii și nu va contribui la creșterea costurilor acestora aferente îndeplinirii obligațiilor fiscale, a asigurat Comisia. Comisia propune ca această contribuție provenită din resursa bazată pe statisticile privind profiturile companiilor să se aplice din 2024.  Potrivit estimărilor, propunerea ar genera aproximativ 16 miliarde de euro (la prețurile din 2018) pe an. Totodată, Comisia adaugă că resursa proprie bazată pe Pilonul I este menținută, dar, întrucât convenția multilaterală necesară nu a fost încă semnată și ratificată, aceasta nu poate intra în vigoare încă. Ajustările propuse vor intra în vigoare odată ce vor fi aprobate de statele membre în Consiliu, după solicitarea opiniei Parlamentului European, și ratificate de statele membre în conformitate cu dispozițiile constituționale aferente.

Subcomisia FISC își încheie misiunea de la Londra

O delegație de eurodeputați din subcomisia pentru chestiuni fiscale (FISC) a Parlamentului European și-a încheiat misiunea de la Londra marți, 20 iunie, în cadrul căreia aceștia au discutat chestiuni fiscale cu părți interesate și omologi britanici. În discursul de închidere a misiunii, liderul delegației și președintele subcomisiei, eurodeputatul Paul Tang (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Țările de Jos), a menționat că atât Uniunea Europeană, cât și Regatul Unit al Marii Britanii împărtășesc același obiectiv de a îmbunătăți combaterea fraudei fiscale și planificării fiscale agresive. Totodată, acesta consideră oportună analizarea de către Regatul Unit a introducerii unei legi care i-ar trage la răspundere pe facilitatori în cazul în care nu ar împiedica comiterea unei infracțiuni fiscale. Ceilalți doi eurodeputați din delegație au fost eurodeputații germani Rasmus Andresen (Partidul Verde/Alianța Liberă Europeană) și Gunnar Beck (independent). În timpul misiunii de două zile, delegația s-a întâlnit cu membri ai Comisiei pentru finanțe publice, Comitetului de trezorerie și Grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru anticorupție și impozitare responsabilă din Camera Comunelor, precum și cu ministrul Trezoreriei Regatului Unit al Marii Britanii, baroneasa Joanna Penn, și părți interesate din societatea civilă, asociații profesionale și mediul academic. Discuțiile s-au concentrat pe implementarea reformei fiscale internaționale OCDE/G20, eforturile Regatului Unit al Marii Britanii de combatere a evaziunii fiscale și a evitării obligațiilor fiscale, precum și rolul intermediarilor și al centrelor financiare internaționale în combaterea acestor fenomene. Discuțiile s-au desfășurat și în jurul politicilor fiscale din Regatul Unit după Brexit și impactul asupra UE, cooperarea administrativă, normele privind transparența, impozitele pentru profiturile excedentare, viitorul impozitelor privind serviciile financiare și implementarea Cadrului general Windsor în domeniul TVA și accize, se arată într-un comunicat de presă.

Franța face apel pentru adoptarea noului Pact global privind finanțarea

Joi, 22 iunie, și vineri, 23 iunie, Franța a reunit peste 300 de participanți de nivel înalt, șefi de stat și de guverne, organizații internaționale și reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat la Paris. Scopul summitului a fost stabilirea cadrului pentru un sistem financiar reînnoit adecvat pentru provocările comune ale secolului 21, cum ar fi combaterea inechităților și a schimbărilor climatice și protejarea biodiversității. În cadrul panelului Parteneriat pentru creștere verde, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la acțiuni concertate și a subliniat importanța stabilirii prețului pe carbon și introducerii unei scheme precum Schema de tranzacționare a certificatelor de emisie a UE, care ar putea genera fonduri însemnate. Alți vorbitori, precum Laurence Tubiana, președintele și directorul executiv al Fundației Europene pentru Climă, a făcut apel la o creativitate sporită în analiza tuturor opțiunilor de finanțare posibile, de la un impozit pentru tranzacțiile financiare până la contribuții ale companiilor din domeniul petrolului și gazelor și impozitarea domeniului de transport al mărfurilor. Totodată, acesta a transmis că trebuie să ne asigurăm că fondurile se îndreaptă către persoanele cele mai vulnerabile. În discursul său final, președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut apel la o mobilizare globală pentru introducerea unor impozite internaționale pentru tranzacțiile financiare, biletele de avion și transportul de mărfuri.

UE a adoptat cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Consiliul UE a adoptat vineri, 23 iunie, cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Printre altele, pachetul include un nou instrument pentru prevenirea eludării sancțiunilor care va permite Uniunii Europene să restricționeze vânzarea, furnizarea, transferul sau exportul de bunuri și tehnologii specificate care fac obiectul sancțiunilor către anumite țări terțe ale căror jurisdicții sunt considerate a fi expuse unui risc permanent și deosebit de ridicat de eludare. Totodată, pachetul interzice tranzitul pe teritoriul Rusiei al bunurilor și tehnologiilor care ar putea contribui la îmbunătățirea capacităților militare și tehnologice ale Rusiei sau la dezvoltarea sectorului apărării sau securității, bunuri și tehnologii adecvate pentru utilizarea în aviație sau industria spațială, precum și kerosen și aditivi, exportate din țări UE către țări terțe. Mai mult, Consiliul a adăugat încă 87 de entități la lista de entități care sprijină agresiunea militară și industrială asupra Ucrainei, ce vor face obiectul unor restricții de export mai dure privind bunurile și tehnologiile cu dublă utilizare. Pe lângă sancțiunile economice, Consiliul a decis să întocmească o listă de încă 100 de persoane și entități pe care să le supună unei măsuri de înghețare a activelor.

Reminder: Conferința ETAF privind SAFE din 28 iunie

Înregistrați-vă aici: https://sweapevent.com/ETAFConference28June

Conferința ETAF – Analizarea propunerii SAFE: la ce ar trebui să se aștepte profesioniștii din domeniul fiscal

15:00 – 17:00

@Stanhope Hotel, Rue du Commerce 9, 1000 Bruxelles

Comisia Europeană lucrează la o propunere pentru o directivă „pentru combaterea rolului facilitatorilor evaziunii fiscale și planificării fiscale agresive în Uniunea Europeană” (Securing the Activity Framework for Enablers – SAFE).

Planificarea fiscală agresivă este deseori numită „zona gri”. Definiția acesteia reprezintă una dintre principalele provocări și rămâne problematică întrucât fiecare contribuabil are dreptul de a alege calea cea mai puțin impozitată.

În acest context, ETAF ar dori să discute cu profesioniști din domeniul fiscal, reprezentanți ai UE și reprezentanți ai mediului academic despre ce anume constituie planificare fiscală agresivă din punctul lor de vedere și modul în care Comisia intenționează să o definească, fără a descuraja planificarea fiscală legitimă și a interfera cu activitatea profesioniștilor din domeniu care respectă legea.

15:00 – Primirea participanților

15:30 – Remarci introductive susținute de Philippe Arraou, președintele ETAF

15:35 – Discurs de deschidere susținut de Michael Schick, șef de birou în cadrul ETAF

15:45 – Dezbatere în panel moderată de Elodie Lamer, jurnalist Tax Notes:

• Benjamin Angel, director pentru impozitare directă, coordonare fiscală, analiză și evaluare economică, DG TAXUD, Comisia Europeană

• Paul Tang, eurodeputat și președinte al subcomisiei FISC a Parlamentului European

• Manon François, cercetător la Observatorul fiscal al UE

• Andrea Rabb, expert în domeniul fiscal, membru al Consiliului ETAF și vicepreședinte pentru afaceri internaționale al Moklasz

16:55 – Remarci de încheiere susținute de Philippe Arraou, președintele ETAF

17:00 – Recepție

Participanții la conferință vor beneficia de interpretare simultană în engleză, franceză, germană și română.

Conferința va fi transmisă în direct pe site-ul și conturile de social media ale ETAF.

Declinarea responsabilității:

Acest buletin de știri conține informații despre politicile fiscale europene și evoluțiile colectate din documente oficiale, audieri, conferințe și presă. Acesta nu reflectă poziția oficială a ETAF și nici nu ar trebui să fie considerat drept declarație scrisă în numele ETAF.

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR a reunit pentru două zile, la București, elita mondială a educației financiar-contabile pentru a dezbate viitorul profesiei

Radio CECCAR FM

Pe 13 și 14 mai 2024, CECCAR a organizat la București întâlnirea Panelului Internațional de Educație Contabilă sub egida IFAC, ce a reunit specialiști de marcă de la nivel mondial în educația financiar-contabilă. Delegații au reprezentat profesia contabilă reglementată din țări cu tradiție și influență în domeniu, precum Australia, Brazilia, Canada, Germania, India, Marea Britanie, Pakistan, România, Singapore și SUA. Reuniunea a reiterat importanța adaptării continue a educației financiar-contabile pentru a ține pasul cu inovațiile în tehnologie și cu cerințele de sustenabilitate. Întâlnirea Panelului Internațional de Educație Contabilă de la București a facilitat schimbul de idei și bune practici între profesioniștii contabili la nivel internațional, consolidând angajamentul comun al profesiei pentru un viitor sustenabil în domeniul contabilității.

CECCAR, cel mai mare organism profesional din domeniul financiar-contabil din Sud-Estul Europei, cu peste 47.000 de membri, este reprezentat în cadrul  Panelului Internațional de Educație Contabilă de conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, care a participat la eveniment.

Conf. univ. dr. Mirela Păunescu, expert contabil, a adresat cuvântul de deschidere al reuniunii profesionale din partea conducerii Corpului.

Dezbaterile au pus pe tapet necesitatea dezvoltării soft skills în cazul profesioniștilor contabili, relevanța, aspectele practice și provocările specifice acestor competențe fiind analizate în contextul includerii în programele de studii financiar-contabile. În plus, impactul tehnologiilor emergente precum inteligența artificială a fost larg dezbătut. Inteligența artificială este văzută ca un instrument ce poate revoluționa practicile contabile prin automatizarea proceselor și îmbunătățirea preciziei analizelor financiare. Totodată, această evoluție tehnologică presupune o schimbare în setul de competențe necesare profesioniștilor contabililor, accentul mutându-se tot mai mult spre analiza datelor și interpretarea rezultatelor generate de algoritmi.

De asemenea, au fost abordate diverse alte teme esențiale pentru viitorul profesiei, între care pregătirea profesioniștilor contabili pentru a răspunde cerințelor de sustenabilitate și necesitatea revizuirii standardele educaționale pentru a fi „la zi” cu tendințele globale. În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre atractivitatea profesiei contabile în rândul tinerilor, un aspect esențial în contextul unei piețe de muncă dinamice, în continuă schimbare. Îmbunătățirea percepției asupra profesiei prin sublinierea rolului consultativ și strategic pe care profesioniștii contabili îl pot juca în cadrul organizațiilor a fost identificată ca o prioritate.

Un moment-cheie al întâlnirii a fost IFAC Accountancy Education Update, o sesiune informativă despre cele mai recente activități de educație contabilă ale IFAC. Un studiu de caz despre educația contabilă din Brazilia a oferit o perspectivă comparativă valoroasă, evidențiind diferite abordări și practici de succes la nivel global.

Concluziile întâlnirii au subliniat nevoia imperativă de adaptare continuă a educației financiar-contabile pentru a face față provocărilor emergente ale pieței și pentru a asigura că profesioniștii contabili sunt bine pregătiți pentru a naviga în peisajul economic actual, complex și tehnologizat. CECCAR și IFAC continuă să fie în fruntea acestor eforturi, promovând inovația și excelența în educația financiar-contabilă la nivel mondial.

Galerie foto

CECCAR a reunit pentru două zile, la București, elita mondială a educației financiar-contabile pentru a dezbate viitorul profesiei

CECCAR a reunit pentru două zile, la București, elita mondială a educației financiar-contabile pentru a dezbate viitorul profesiei
CECCAR a reunit pentru două zile, la București, elita mondială a educației financiar-contabile pentru a dezbate viitorul profesiei
CECCAR a reunit pentru două zile, la București, elita mondială a educației financiar-contabile pentru a dezbate viitorul profesiei

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

Noutăți fiscale europene din buletinul de știri emis de ETAF – 13 mai 2024

Radio CECCAR FM

etaf

ETAF pune întrebări eurodeputaților despre viziunea lor asupra viitorului alegerilor europene

Cu o lună înainte de alegerile europene, European Tax Adviser Federation (ETAF) a publicat miercuri, 8 mai, o ediție specială a buletinului informativ dedicat acestui eveniment. „Viitoarele alegeri europene, care vor avea loc între 6 și 9 iunie, vor contribui, fără îndoială, la profilul viitorului democrației în Europa. Acest eveniment va fi o ocazie excepțională pentru noi toți de a decide colectiv asupra direcției viitoare pe care dorim să o imprimăm Uniunii Europene. Philippe Arraou, președintele ETAF, a spus in discursul introductiv: „Deși este ceva comun acum, nu trebuie să uităm nicio clipă cât de prețioasă este democrația: este suma eforturilor colective și a unei responsabilități colective în care toți avem un rol de jucat”. Pentru a marca acest eveniment, ETAF le-a pus întrebări eurodeputaților Lídia Pereira (PPE, Portugalia), Alfred Sant (S&D, Malta), Dragoș Pîslaru (Renew Europe, România) și Kira Marie Peter-Hansen (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Danemarca) cu privire la viziunea lor asupra viitorului Parlamentului European și a politicii fiscale europene, precum și cu privire la valoarea pe care o acordă reglementării activității de consiliere fiscală în statele membre. Interviurile au fost realizate în scris și reproduse cu fidelitate. 

Comisia Europeană lansează o consultare publică privind eficiența DAC2-6

Comisia Europeană a deschis marți, 7 mai, mult-așteptata consultare publică pentru a evalua eficacitatea și relevanța continuă a Directivei privind cooperarea administrativă în materie fiscală (DAC) și a amendamentelor sale ulterioare (de la DAC2 până la DAC6). Evaluarea, care este solicitată chiar de DAC la fiecare cinci ani, va evalua dacă domeniul de aplicare și scopul DAC sunt încă relevante. De asemenea, va evalua dacă schimbul de informații este utilizabil în ceea ce privește exhaustivitatea, calitatea și caracterul oportun. Se va acorda o atenție specială potențialelor propuneri de reducere a sarcinii de raportare în contextul DAC, în conformitate cu angajamentul Comisiei de a raționaliza și simplifica cerințele de raportare pentru întreprinderi și administrații. Evaluarea va acoperi anii 2018-2022, iar apoi modificările succesive care vor include schimbul de informații privind conturile financiare (DAC2); deciziile fiscale transfrontaliere și acordurile privind stabilirea prețului în avans (DAC3); rapoartele pentru fiecare țară în parte (DAC4), anumite informații privind combaterea spălării banilor (DAC5) și acordurile transfrontaliere raportabile (adică acelea care prezintă un indiciu privind un posibil risc de evitare a obligațiilor fiscale) (DAC6). Comisia a precizat că evaluarea va examina, în special, semnele distinctive pentru schimbul de informații privind acordurile transfrontaliere potențial dăunătoare introduse de DAC6. Rezultatele consultării publice vor sta la baza raportului final de evaluare, așteptat în T3 2024. Părțile interesate pot trimite feedback la Comisia Europeană până la 30 iulie 2024.

Planurile de administrare a direcțiilor generale ale Comisiei Europene pentru anul 2024

Direcțiile generale ale Comisiei Europene au publicat miercuri, 8 mai, planurile lor de administrare pentru 2024, care oferă o bună imagine de ansamblu a domeniilor de lucru în lunile următoare. Planul Direcției generale pentru Impozitare și Uniune Vamală (TAXUD) arată că, în 2024, se va concentra pe sprijinirea negocierii propunerilor aflate în discuție (și anume, BEFIT, HOT, TP, UNSHELL, FASTER, ViDA). DG TAXUD va propune, în special, măsuri pentru a reflecta activitatea OCDE de standardizare a informațiilor și pentru ca o administrație fiscală să efectueze o evaluare adecvată a riscurilor (DAC9). De asemenea, Comisia va prezenta spre adoptare o propunere de modificare a cadrului general de cooperare administrativă în domeniul TVA pentru a consolida capacitatea Eurofisc de a lupta împotriva fraudei în domeniul TVA și de a înlătura barierele din calea schimbului de informații privind TVA cu alte autorități (și anume, Europol, OLAF și EPPO). Planul arată că DG TAXUD va rămâne în strânsă legătură cu statele membre și cu alte părți interesate pentru a discuta posibilele modalități de tratare sau de atenuare a implicațiilor fiscale ale muncii transfrontaliere de la distanță și ale muncii mobile și va continua să studieze politica fiscală în sectorul financiar. În ceea ce privește DG pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri (GROW), se va concentra și pe implementarea inițiativelor în curs. În plus, DG GROW va acorda o atenție deosebită propunerilor care vizează reducerea sarcinilor pentru cetățeni și întreprinderi, în special raționalizarea obligațiilor de raportare, cu un accent puternic pe IMM-uri, potrivit planului

Miniștrii de finanțe din UE vor încerca să ajungă la acorduri privind ViDA și FASTER la 14 mai

Miniștrii de finanțe ai UE se vor reuni marți, 14 mai, la Bruxelles, cu scopul de a încerca să ajungă la un acord privind două dosare fiscale: propunerea de a face scutirea de impozite reținute la sursă mai rapidă și mai sigură (FASTER) și pachetul privind TVA-ul în era digitală (ViDA). În ceea ce privește propunerea FASTER, este foarte probabil să se ajungă la un acord cu privire la ultimul text de compromis, deoarece principala problemă deschisă este acum rata de capitalizare a pieței care ar permite statelor membre să nu aplice anumite dispoziții ale propunerii, un număr mic de state membre având încă rezerve, potrivit unei note a Președinției belgiene a Consiliului UE. În ceea ce privește pachetul ViDA, un acord este puțin mai incert, deoarece, în cursul reuniunii lor de miercuri, 8 mai, ambasadorii statelor membre la UE nu ar fi ajuns la o concluzie, iar Estonia își menține îngrijorările cu privire la regimul de furnizori presupus pentru platforme. Cea mai recentă propunere de compromis privind directiva poate fi consultată aici, iar regulamentul poate fi consultat aici. Propunerile de compromis sunt însoțite de o notă a Președinției belgiene și de o declarație a Comisiei Europene. La 14 mai, miniștrii vor face un schimb de opinii cu privire la situația actuală a implementării Mecanismului de redresare și reziliență (RRF), vor discuta situația actuală a impactului economic și financiar al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și vor aproba concluziile privind provocările legate de sustenabilitatea fiscală ce decurg din îmbătrânirea populației și concluziile privind educația financiară care au ca scop să contribuie la realizarea uniunii piețelor de capital.

Acordul privind sancțiunile impuse de UE asupra activelor rusești înghețate pentru a sprijini Ucraina

Ambasadorii statelor membre la UE ar fi ajuns miercuri, 8 mai, la un acord de principiu privind propunerea legislativă de mobilizare a profiturilor generate de activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei în UE de la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Concret, statele membre cu depozitari centrali de titluri de valoare care dețin mai mult de un milion de active în Banca Rusiei vor trebui să aloce aceste profituri, estimate la un total de aproximativ 3 miliarde de euro pe an, după cum urmează: 90% din sumele colectate vor fi direcționate către European Peace Facility (EPF) și 10% către Ukraine Facility prin intermediul bugetului UE. Acordul trebuie aprobat oficial în cadrul reuniunii Ecofin din data de 14 mai.

Declinarea responsabilității:
Acest buletin de știri conține informații despre politicile și evoluțiile fiscale europene colectate din documente oficiale, audieri, conferințe și presă. Acesta nu reflectă poziția oficială a ETAF și nici nu ar trebui să fie considerată drept declarație scrisă în numele ETAF.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

Cariera ta începe cu noi! Be a next-generation accountant fit for smart accounting! Pregătește-te pentru examen cu Ghidul de acces!

Radio CECCAR FM

Te-ai pregătit să treci la nivelul următor în carieră? Acum ai șansa să devii Next-Generation Accountant!

CECCAR îți pune la dispoziție Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, ediția a XIII-a, revizuită, în format electronic. Lucrarea este singurul ghid avizat de organismul profesionalpentru pregătirea în vederea susținerii examenului care îți oferă șansa de a urma stagiul CECCAR, singurul program profesional care oferă un nivel complet de pregătire postuniversitară specifică domeniului financiar-contabil, la standarde internaționale.

Vei găsi în ghid toate informațiile necesare care te ajută să te pregătești pentru susținerea  examenului, structurate în studii de caz și întrebări acoperind cele șapte discipline de examen: contabilitate, fiscalitate, drept, audit, evaluarea economică și financiară a întreprinderilor, doctrina și deontologia profesiei contabile, expertiză contabilă. Te poți familiariza cu modele de subiecte de examen (sunt prezentate, totodată, baza legală și modalitățile de rezolvare a acestora) și, în același timp, să îți reîmprospătezi cunoștințele esențiale pentru a accede în etapa următoare a carierei tale: pregătirea pentru a deveni expert contabil sau contabil autorizat, specialistul de a cărui expertiză depinde succesul oricărei companii. Noua ediție a Ghidului, revizuită, a fost actualizată cu modificările legislative relevante în domeniile de studiu și adaptată cerințelor de lectură ale unui cititor modern.

Indiferent dacă vrei să fii angajat sau dacă te gândești chiar să deții propria afacere în domeniu, calificările profesionale oferite de CECCAR dau start călătoriei tale spre succes! Alătură-te CECCAR și fă parte dintr-o comunitate de business de elită! Examenul de admitere la stagiul CECCAR are loc în zilele de 26 și 27 septembrie 2024. Detalii găsești pe site-ul nostru.

„M-am pregătit pentru examen studiind intens Ghidul editat de CECCAR, pe care l-am parcurs de patru ori și care m-a ajutat să clarific și să îmi însușesc mai bine informațiile dobândite în timpul facultății. Cu pregătirea adecvată, șansele de reușită la examen sunt foarte mari”. (Ionuț Bogdan Țocu, stagiar CECCAR în anul II)

Ghidul este disponibil spre vânzare în platforma librarie.ceccar.ro, la prețul de 60 lei cu TVA. Pentru a cumpăra cartea trebuie să-ți faci cont în librărie și să plasezi comanda. Plata publicației se poate realiza doar prin transfer bancar în contul CECCAR (conform informațiilor pe care le vei primi prin e-mail după plasarea comenzii) sau în numerar la filialele CECCAR. Atât la plata prin transfer bancar, cât și la plata în numerar la filiala CECCAR este necesar să precizezi numărul comenzii pentru identificarea comenzii din librărie. Ulterior confirmării plății prin transfer bancar sau numerar vei primi în contul din librărie publicația achiziționată.

Continuare

Trending